de Oekraine workshops

De drie kook workshops van 31 maart, 5 april en 7 april, voor het #CookForUkraine initiatief, waren zowel culinair als financieel een groot succes! Niet alleen vanwege de 36 deelnemers, maar ook dankzij de sponsors.

De drie kook workshops die we georganiseerd hebben in het kader van #CookForUkraine, het initiatief voor fondsen werving voor UNICEF projecten in Oekraïne, waren een groot succes. Niet alleen waren de workshops binnen korte tijd volgeboekt, veel van de 36 deelnemers waren bereid meer, en soms significant meer, dan de €42,50 minimum bijdrage over te maken. Wat uiteindelijk geresulteerd heeft in een donatie van in totaal niet minder dan €1895,-.

Niet alleen de deelnemers waren genereus, ook sponsoren hebben bijgedragen aan het financiële succes. Welcom heeft de keuken beschikbaar gesteld, en Tuincentrum Gesthuizen in Didam, de SuperCoop in Didam en slijterij Ad Fundum in Elten hebben belangeloos een deel van de ingrediënten gedoneerd. Hanneke van der Werff van Creatief Culinair Keijgoed was onmisbaar bij de ondersteuning van de workshops. Voor al deze hulp, dank!

de ingredienten
gezamenlijk koken

De workshops zelf waren een groot succes. De deelnemers hebben negen verschillende gerechten klaargemaakt, die na afloop gezamenlijk opgegeten werden. De traditionele borsch als voorgerechtje, en vervolgens een keur aan hapjes, van nalesnykys (kleine pannenkoekjes) en Holobtsys (gevulde kool bladeren) tot aan aardappel ovenschotels, paddenstoelen met room en paprika in tomatensaus. Niet alleen was het allemaal erg lekker, ook de gezellige, ongedwongen sfeer was weer als vanouds – nadat we twee jaar geen workshops hadden gedaan, vanwege Corona.

Enige minpuntje? Dat we, vanwege het enthousiasme voor inschrijving, een aantal mensen hebben moeten teleurstellen. Maar mocht er nog voldoende belangstelling zijn, laat het ons weten, en met alle plezier organiseren we een extra workshop, of twee, weer voor Oekraïne. Stuur ons gewoon even een berichtje hier.

de borsch, misschien wel het bekendste, en meest traditionele gerecht in Oekraine
en één van de deelnemers
een welgevulde tafel
met aantrekkelijke gerechten
tijd om te eten

Een gedachte over “de Oekraine workshops

  1. Pingback: Oekraïne workshops | Koken in Didam

Plaats een reactie